Beachcenter

Swedish Beach Tour i Påsk på Beach Center

28 mars, 2024

Elittouren servar i gång rekordtidigt i år när GBC dukar för en fyrstjärnig tävling i  Beach Center.

Turneringen är en del av Easter Cup som GBC arrangerar årligen i samband med påskhelgen.

Den svenska beachvolleyeliten är huvudnumret under den fullspäckade volleyhelgen, där elittourtävlingen samsas med en hel hög breddturneringar på de totalt 16 inomhusbanorna i Beach Center.

Det vankas spel på alla nivåer, från 1-stjärniga tävlingar hela vägen upp till 4-stjärniga, och även mixed- och juniortävlingar. Över 400 spelare väntas delta i beachvolleykavalkaden, vilket gör Easter Cup till Sveriges i särklass största inomhusturnering i beachvolley.

Elittävlingen når sitt klimax lördag kväll med semifinaler och finaler.
Utöver beachvolley erbjuds mat och dryck under hela helgen. Under lördagskvällen har vi DJ i beach bar!

Vi välkomnar spelare och publik till Beach Center!

Här är länk till spelschema och resultat

Volleyboll-EM i Göteborg 2026

6 mars, 2024

Svensk Volleyboll och Göteborg har tilldelats arrangörskapet av damernas Volleyboll-EM 2026 tillsammans med Tjeckien, Turkiet och en ännu inte presenterad arrangör. Scandinavium blir volleybollborgen där totalt 15 gruppspelsmatcher kommer avgöras inom loppet av åtta dagar under andra halvan av augusti 2026.

Läs mer här

Foto: Robert Boman och Christoffer Borg Mattisson. Montage: Joakim Bengtsson.

Beach Royals är tillbaka 8 mars

29 februari, 2024

Det åter dags för denna unika tävlingsform i beachvolley. Beach Royals är ett koncept där klubbens bästa spelare samt inbjudna topplag slåss om ära och berömmelse samt en go prispeng i potten – winner takes it all.
Förutom underhållning i form av spännande spel på Center Court finns DJ och speaker på plats, go mat och dryck i baren, utlottningar och publiktävlingar.
Varje omgång spelas på tid och den som har mest poäng när tiden är ute blir vinnare och minst poäng förlorare. I första omgångarna slås lag ut och i finalspelet är det laget med flest poäng som premieras.
Följ eventet på Facebook för att hålla dig uppdaterad.

Swedish Beach Tour på Beach Center 29-30 mars OCH 15-16 Juni

27 februari, 2024

– Nu är vi i full gång med planering inför vårens och sommarens tävlingar. Elittävlingarna är som alltid ett självklart inslag där vi för tredje året i rad inleder försäsongen med SBT 4* som hålls tillsammans med Easter Cup på Beach Center. Mycket av charmen med denna tävling är att det hålls många andra tävlingar parallellt vilket skapar fantastisk stämning och mycket publik. Inget man vill missa!, säger Sandra Krook, tävlingsledare för arrangerande Göteborg Beachvolley Club (GBC).

Läs mer här

Lista: Vad får du för 55 kr i Göteborg

26 januari, 2024

Hur långt kommer man egentligen med 55 kronor? Hos oss på Beach Center kan du spela beachvolley under en hel timme på lördagskvällar. Men hur ser det ut i resten av Göteborg? Här är listan som ger svaret på frågan: Vad får jag för pengarna?

Läs mer här

Allt om vårens träningar

16 december, 2023

Nybörjare eller elit? Ung eller gammal? Beachvolley är en sport som passar nästan alla. Just nu är det hög tid att anmäla dig till vårens termin. Läs mer här

 

Beach Center är Årets Elspararföretag 2023

5 december, 2023

Företaget bakom världens största beachvolleyhall, Ipanema Beach AB i Göteborg, vinner Nordic Green Energys pris Årets Elspararföretag. Detta tack vare innovativa och omfattande energibesparande åtgärder – som AI-teknik – vilket gynnat både ekonomi och miljö. 

Läs mer här!

MEDALJFEST FÖR GBC I HELGENS NEVZA

6 november, 2023

Det blev stor succé när den nordeuropeiska touren avgjordes i Göteborg. Sverige stod för tre pallplatser, där fem av sex spelare representerade hemmaklubben Göteborg Beachvolley Club, GBC. Resultatet? Två silver och ett brons.

Läs mer