Beachcenter
lennartflämig

Lennart Flämig

Födelseår
2006

När började du spela beachvolley?
Första gången jag fick stoppa fötterna i sanden på riktigt var sommaren 2018. Sedan dess har det varit många timmar i sanden med strävan efter att utvecklas.

Meriter som spelare
Är en elitsatsande junior på väg upp 🙂 Några guld har man ändå i bältet från GBCs egna ungdomsturneringar. Även en fin femteplats i U17 SM och 9:a i U19 SM. På seniorsidan är det däremot inte exakt lika framgångsrikt. Kämpar fortfarande för mitt första guld men några pallplatser har det blivit i alla fall.

Meriter som tränare
Är en Steg 2-utbildad tränare och avslutar nu mitt andra år som tränare för GBC. Det har varit så kul under denna tid och jag har lärt mig mycket av det! Har haft äran att få jobba med allt från småttingar till seniorer, på alla olika nivåer. Då jag är med i elitspåret i GBC är jag hela tiden omringad av andra grymma tränare och det är även från dem jag har lärt mig det mesta.

Vad man kan förvänta sig av att ha dig som tränare?
Jag tycker om när det finns lite mer tempo på träningarna. Inte bara gör det det hela lite roligare, tycker jag, utan man får också mycket bolltouch. Ni kommer få mycket feedback, men framför allt, ha kul.

Vad är du extra bra på att lära ut?
Vad jag tycker är roligast, och vad jag också tror jag är bäst på att lära ut är mottag och försvar. Då jag själv är försvarsspelare ser jag vikten i att vara så bra som möjligt i dessa två moment. Sen tycker jag personligen att det är otroligt coolt att ha riktigt fina mottag och ännu coolare att vara grym i försvar.

Tider du kan vara tränare?
Jag är ganska flexibel. Kan egentligen varje vardag efter klockan 16 (bortsett från när jag själv tränar eller är tränare men det är bara att höra av sig och kolla med mig). På helger varierar det från vecka till vecka men det borde heller inte vara några problem så länge jag får reda på det någon dag i förväg.

Vill du tillägga något?
Om det finns något specifikt ni vill fokusera på under träningen så är det bara att säga till mig ett tag innan. Då kommer jag kunna göra ett ordentligt träningspass med allt som ni önskar att ha med!

Kontakt

079 3265313
lennart.flaemig@gmail.com
Facebook