Beachcenter
Genom att använda beachcenter.se accepterar du vår användning av kakor. Jag förstår

TRÄNINGSGLÄDJE OCH OVÄNTADE BIEFFEKTER

För drygt 10 år sedan väcktes min dröm om att bli personlig tränare. Om du frågade mig då varför jag ville detta skulle svaret bli: För att jag är en träningsnörd och älskar att sätta ihop träningsprogram till folk på gymmet. Idag börjar jag förstå att det är så mycket mer än så (jag är förvisso fortfarande nördig när det kommer till träning och programmering av träningsprogram). Men vad som gör att jag idag älskar mitt jobb så mycket är att bli delaktig i andra människors resor.

 

Jag älskar att lära känna många olika individer, att på ett empatiskt sätt försöka sätta mig in i din livssituation, dina svårigheter och dina drömmar och mål. Träning är förbaskat roligt och energigivande – ja, jag må vara partisk i denna fråga – men törs ändå säga att dom allra flesta mår väldigt bra av att träna. Här kan jag rabbla en rad positiva bieffekter: du får ett jäkla endorfinpåslag = du blir glad och känner dig energisk. Du får en bättre hållning, vilket i sin tur kan leda till att du får lättare att andas. Du får starkare skelett och därmed mindre risk för benbrott. Du får ett starkare hjärta, vilket betyder bättre flås och du har därför lättare att gå upp för trappor eller bära hem dina tunga matkassar. Okej, jag ska sluta här innan jag nördar in mig allt för mycket, men kort sagt, du blir glad av att träna och livet blir lättare.

 

Att få vara delaktig och se träningsglädjen i mina klienters ögon samt se deras förändring ger mig en jäkla energiboost och glädje. Jag hade till exempel en klient som efter en tids träning kom fram till mig och sa: “Sandra,  nu har jag äntligen fått tillbaka min balans och jag kan stå på ett ben igen”. Detta var Evy, 70+ år, som började träna hos oss på Beach Fitness. Det spelade ingen roll vilket väder det var, hon kom alltid till gymmet på måndagar och onsdagar kl 11.00. Och för varje träningstillfälle som gick såg man hur hon växte, hon blev bokstavligt talat längre, hon blev piggare,  men framförallt blev hon mycket gladare.

 

Mina klienter ger mig inte bara glädje och energi, dom får mig även att växa och utvecklas som individ. Alla människor är unika och det finns ingen magisk formel som fungerar för alla. Jag är själv fyrkantig och älskar ordning och struktur (du kan säker gissa att jag även har kontrollbehov). Dessa är förvisso sidor som till viss grad är positiva för att kunna planera och strukturera upp träning för flera klienter samtidigt. Samtidigt så får jag utmana mig själv då jag förstår att det inte går att följa en fast mall när det kommer till personlig träning. Alla är unika och behöver jobba på olika sätt, vilket är en positiv utmaning för mig. Jag lär mig att öppna min fyrkantiga låda och försöka hitta lösningar utanför boxen.

 

Att arbeta tillsammans med en klient blir en gemensam resa. Jag jobbar nu tillsammans med en kvinna som efter många år äntligen har förlorat en stor del av sin övervikt. Närmare bestämt 41 kilo! Hennes mål är att vara frisk och stark för sin dotter, hon vill inte gå samma väg som många i hennes familj har gjort, vilket är operation. Hon vill göra detta genom sund kost och rolig träning. Vilket hon verkligen har lyckats med. Jag berömmer henne för att hon är så stark, så inspirerande och har ett sånt jävlaranamma. Hon skäller lite på mig när jag berömmer henne. Hon säger: ”Sandra – det här är vår resa, det är du och jag tillsammans som når våra mål. Och det stämmer, att få arbeta med klienter och se dom nå sina mål och känna träningsglädjen, blir lika mycket min som deras resa.

sandra

//Sandra Jakobsson

Lic. Personlig Tränare

“Din resa blir även min resa – tillsammans når vi målen!”

Är du intresserad av personlig träning? Läs mer om våra paket här!